ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΑ ΒΛΑΣΤΗΣΗ

Ανακοινώσεις που αφορούν στο χωριό και τους κατοίκους του.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΑ ΒΛΑΣΤΗΣΗ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 03 Φεβ 2023, 10:41

Με σταθερό στόχο την ασφάλεια οδηγών και πεζών, την πρόληψη για εκδήλωση πυρκαγιάς, την καθαριότητα και τον ευπρεπισμός της πόλης και των οικισμών, συνεχίζει το πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση, η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων.

Για τον μήνα Φεβρουάριο, η Υπηρεσία έχει προγραμματίσει καθαρισμού στις περιοχές

1. ΒΕΛΟΝΑΔΟ – ΡΟΥΣΤΙΚΑ

2. ΜΑΡΟΥΛΟΥ – ΜΟΥΝΤΡΟΣ – ΣΑΪΤΟΥΡΕΣ


Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και ενδέχεται να μεταβληθεί και να αναπροσαρμοστεί σε περίπτωση που ανακύψουν έκτακτες ή απρόβλεπτες ανάγκες.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού, δεν περιλαμβάνεται κόψιμο κλαδιών από ιδιωτικές περιουσίες δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα αγρονομική διάταξη (υπ.1 ΦΕΚ 933/Β/19-05-2009), η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υποχρέωση των ίδιων των ιδιοκτητών.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι έχουν προβεί σε αυθαίρετη τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και λαστίχων στους προαναφερόμενους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών παρέμβασης, να τα απομακρύνουν άμεσα.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης, θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων, χωρίς την υποχρέωση παροχής αποζημίωσης σε θιγόμενους από την απομάκρυνση υλικών που ενδεχομένως χρειαζόταν, εντούτοις δεν απέσυραν από τους κοινόχρηστους χώρους.
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 609
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Νέα του χωριού

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron