ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΑΓΡΟΤ. ΔΡΟΜΩΝ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Ανακοινώσεις που αφορούν στο χωριό και τους κατοίκους του.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΑΓΡΟΤ. ΔΡΟΜΩΝ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 01 Μαρ 2023, 19:51

Έργα που διευκολύνουν την προσβασιμότητα των κατοίκων της ρεθυμνιώτικης υπαίθρου στις περιουσίες τους, ξεκινούν άμεσα μετά τη σημερινή (1/3/’23) υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, με τους αναδόχους εργολάβους, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Άγγελου Μαλά.
Πρόκειται για το έργο « Κατασκευή Υποδομών στις Τοπικές Κοινότητες», αρχικού Προϋπολογισμού 600.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης. Με τις προβλεπόμενες εργασίες θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις σε δημοτικούς δρόμους που βρίσκονται σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, οι οποίοι παρουσιάζουν δυσχερή βατότητα λόγω εκτεταμένων φθορών σε όλο το μήκος τους.
Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης φθορών και ασφαλτόστρωσης σε αγροτικούς δημοτικούς δρόμους στις ακόλουθες δημοτικές Ενότητες:
..................................................................................................................................
Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου Φωκά
Ατσιπόπουλο, Πρινές, Γεράνι, Άγιος Κων/νος, Κάτω Βαλσαμόνερο, Σαιτούρες, Άνω Βαλσαμόνερο, Ρούστικα, Καλονύχτη.
..................................................................................................................................
Σημειώνεται ότι η επιλογή των περιοχών παρέμβασης έγινε με κριτήριο την κατανομή των έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στους Οικισμούς όπως είναι η κατασκευή λιθοδομών και η κατασκευή σταμπωτών και βιομηχανικών δαπέδων στις Τ.Κ., οι διανοίξεις- ασφαλτοστρώσεις/τσιμεντοστρώσεις δρόμων Οικισμών, τα έργα στα νεκροταφεία Τοπικών Κοινοτήτων και τα έργα αναπλάσεων Οικισμών.
Επισημαίνεται ακόμη, ότι οι επιλεγμένες θέσεις κατασκευής των εργασιών του έργου προέκυψαν από τα αιτήματα που υπέβαλλαν στην Τεχνική Υπηρεσία οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και από αυτοψίες που διενήργησαν οι μηχανικοί της Υπηρεσίας, η οποία θα καθορίσει και τη σειρά προτεραιότητας εκτέλεσης των εργασιών.
Σε περίπτωση δε που κατά το χρονικό διάστημα διάρκειας της σύμβασης του έργου προκύψουν και άλλα σχετικά αιτήματα ή ανάγκες, θα αξιολογούνται από την Τεχνική Υπηρεσία και θα ιεραρχούνται με βάση την αναγκαιότητα εκτέλεσής τους.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση του έργου « Βελτίωση πρόσβασης αγροτικής οδού στις Σαϊτούρες», αρχικού Προϋπολογισμού 90.955,16 € το οποίο χρηματοδοτείται επίσης από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης.

Πρόκειται για αγροτικό δρόμο μήκους περίπου 450μ, που ξεκινά από τη συμβολή με την επαρχιακή οδό Σαϊτούρες – Ρούστικα και κατευθύνεται προς την περιοχή με τοπωνύμιο «Νύφης Ποτάμια». Ο συγκεκριμένος, τσιμεντοστρωμένος προ πολλών ετών, δρόμος, παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές σε όλο το μήκος του.

Η βελτίωση της βατότητας του, κρίθηκε ως αναγκαία αφενός διότι δημιουργεί προβλήματα και προκαλεί υλικές ζημιές στα διερχόμενα οχήματα και, αφετέρου, διότι οδηγεί σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και σε κτηνοτροφική μονάδα .

Στη διάρκεια της συνεργασίας τους με τους αναδόχους εργολάβους, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος εξέτασαν μαζί τους επιμέρους ζητήματα που αφορούν τα συγκεκριμένα έργα και τους έδωσαν κατευθυντήριες οδηγίες για την εκτέλεση των εργασιών.
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 610
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Νέα του χωριού

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

cron