ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΣΙΤΣΙΡΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ

Γεύση παράδοσης και άρωμα παλιών χρόνων.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΣΙΤΣΙΡΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 06 Οκτ 2007, 06:50

Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:

1. Χοιρινό κρέας, χωρίς κόκαλο
2. Τσιτσιριστά χόρτα*
3. Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4. Ελαιόλαδο
5. Αλάτι

* Τα τσιτσιριστά ή τσιγαριαστά χόρτα είναι κατηγορία άγριων χόρτων. Πρόκειται για χόρτα κατάλληλα για τσιγάριασμα. Τέτοια χόρτα είναι: οι ακουρνοπόδοι, τα λάμπαθα, οι μαρουλίδες, το μαϊντανάκι, τα αγριόπρασα, οι γαλατσίδες, οι αχατζίκοι, τα τσιλιμπινίδια κ.α. Επειδή τα χόρτα αυτά είναι αρωματικά, η αναλογία είναι θέμα λεπτής ισορροπίας αρωμάτων και γεύσεων.

Βάζομε το κρέας σε ένα τσικάλι με λάδι και το τσιγαρίζομε. Προσθέτομε τα κρεμμύδια, λίγο νερό και αφήνουμε να ψηθεί. Όταν ψηθεί και τραβήξει τα υγρά του το κατεβάζουμε. Εάν το λάδι στο τσικάλι είναι λίγο, συμπληρώνουμε. Προσθέτουμε τα χόρτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε προσέχοντας η φωτιά να είναι σε χαμηλή θερμοκρασία για μην κολλήσουν τα χόρτα. Όταν μαραθούν και ψηθούν, βάζουμε το κρέας να πάρει μια βράση μαζί με τα χόρτα.
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 608
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Συνταγές της γιαγιάς

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

cron