ΣΤΡΙΨΟΥΛΙΔΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑ

Γεύση παράδοσης και άρωμα παλιών χρόνων.

ΣΤΡΙΨΟΥΛΙΔΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 10 Οκτ 2007, 19:12

Τα ζυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι κλπ) δεν υπήρχαν πάντοτε διαθέσιμα. Ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσει μια νοικοκυρά αυτοσχέδια, χειροποίητα ζυμαρικά ήταν τα στριψουλίδια (ετυμολογικά η λέξη προέρχεται από το ρήμα στρίβω).

Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1. Αλεύρι
2. Γάλα
3. Ελαιόλαδο
4. Αλάτι

Ζυμώνουμε αλεύρι με νερό, λάδι και αλάτι. Με τη ζύμη πλάθουμε ένα σχετικά λεπτό σχοινί. Το σχοινί αυτό το κόβουμε με τα δάχτυλά μας, στρίβοντας τον δείκτη και τον αντίχειρά μας, σε μικρά κομματάκια ζύμης. Για να μην κολλήσουν μεταξύ μας τα απλώνουμε σε μια επιφάνεια που έχουμε πασπαλίσει με μπόλικο αλεύρι.

Αφού τα βράσουμε με νερό, προσθέτουμε γάλα και τα σερβίρουμε όπως το ρυζόγαλο.
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 608
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Συνταγές της γιαγιάς

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

cron