ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΟ

Γεύση παράδοσης και άρωμα παλιών χρόνων.

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΟ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 27 Οκτ 2007, 07:26

Στα παλιά χρόνια, το λαδοκούλουρο ήταν το «γλυκό» που έφτιαχναν οι νοικοκυράδες στα μικρά παιδιά τους όταν ζύμωναν κι έφτιαχναν το ψωμί της οικογένειας.

Εκείνα τα χρόνια ζύμωναν σε ξύλινες σκάφες. Στο τέλος του ζυμώματος έμενε στα τοιχώματα της σκάφη κολλημένη αρκετή ποσότητα ζύμης. Τη ζύμη αυτή την ξεκολλούσαν με ένα μαχαίρι, γιατί είχε στεγνώσει κι είχε ξεραθεί, την ζύμωναν με λάδι, προσθέτανε και λίγη ζάχαρη και την έπλαθαν σε σχήμα κουλουριού.

Επειδή το κουλούρι ήταν λεπτότερο από το ψωμί κι ήθελε λιγότερο ψήσιμο, το βάζανε άκρη – άκρη στην πόρτα του φούρνου για να ψηθεί.
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 605
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Συνταγές της γιαγιάς

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

cron