ΚΟΛΛΥΒΑ

Γεύση παράδοσης και άρωμα παλιών χρόνων.

ΚΟΛΛΥΒΑ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 22 Ιαν 2008, 21:33

Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε τα παρακάτω υλικά:
Σιτάρι
Σταφίδες
Στραγάλι αλεσμένο
Σησάμι καβουρντισμένο
Σπόρους από ρόγδια
Αμύγδαλα καθαρισμένα και κοπανισμένα
Κανέλα κοπανισμένη
Αλάτι
Ζάχαρη άχνη (κατά προτίμηση)
Κουφέτα διακοσμητικά

Βάζομε το σιτάρι να βράσει σε κρύο νερό. Όταν βράσει το βγάζομε από το τσικάλι, το πλένομε με κρύο νερό και το σουρώνουμε.

Στη συνέχεια το απλώνουμε για να στραγγίσει εντελώς.

Όταν κρυώσει, το βάζομε στο δίσκο και το ανακατεύομε με τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, το αστραγάλι, τα ρόγδια, την κανέλα, το σησάμι και το αλάτι.

Ισιώνουμε το μείγμα και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη προσπαθώντας η επιφάνεια να γίνει λεία.

Τέλος, στολίζουμε το δίσκο με τα διακοσμητικά κουφέτα.

Προσοχή: Τα κόλλυβα καταναλώνονται φρέσκα. Διατηρούνται μία - δύο ημέρες το πολύ στο ψυγείο. Λόγω των ζυμώσεων που αναπτύσσονται, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δηλητηρίασης, ιδιαίτερα αν παραμείνουν εκτός ψυγείου και η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή.
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 602
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Συνταγές της γιαγιάς

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron