ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Γεύση παράδοσης και άρωμα παλιών χρόνων.

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 23 Σεπ 2007, 20:20

Οι τηγανίτες υπήρξαν η εύκολη λύση να «στραβώσει κάποιος την πείνα του». Συνήθως τις μαγείρευαν το βράδυ όταν, λόγω των αγροτικών εργασιών, οι νοικοκυρές δεν προλάβαιναν να μαγειρέψουν κάποιο άλλο φαγητό.

Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1. Αλεύρι
2. Νερό
3. Ελαιόλαδο
4. Αλάτι
5. Ζάχαρη ή πετιμέζι ή μέλι

Βάζομε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Στη μέση ανοίγομε μια λακκούβα. Στη λακκούβα βάζουμε το λάδι, το αλάτι.

Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτομε και το νερό. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι. Όταν το λάδι κάψει, ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα.
Όταν κοκκινίσουν οι τηγανίτες και από τις δύο πλευρές τις βγάζομε. Τις πασπαλίζομε με ζάχαρη ή πετιμέζι ή μέλι. Αν θέλομε τρώγονται και σκέτες.
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 608
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Συνταγές της γιαγιάς

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες