Ο ΜΑΚΗΣ Ο ΓΑΡΜΠΗΣ ΚΙ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ιστορίες από τα παλιά χρόνια.

Ο ΜΑΚΗΣ Ο ΓΑΡΜΠΗΣ ΚΙ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 09 Ιούλ 2017, 18:55

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, ο συγχωριανός μας ο Μάκης ο Γαρμπής είναι ο μοναδικός Σαϊτουριανός, ο οποίος «τόλμησε» και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!

Για τους νεότερους, υπενθυμίζουμε ότι ο μακαρίτης ο χωριανός μας ο Μανώλης Βαρδάκης, ο Μάκης, ο επονομαζόμενος Γαρμπής είναι ο πρωταγωνιστής ενός μεγάλου αριθμού ιστοριών που έχουν ήδη δημοσιευτεί σε αυτή την ιστοσελίδα.

Κάποτε, λοιπόν, στις δεκαετίες 1950 – 1960 ο χωριανός μας ο Μισαήλης ο Δασκαλάκης πάντρεψε κάποια από τις κόρες του με κάποιον Σφακιανό. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία, στην πλατεία του χωριού μας, με κουμπάρο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Μετά το μυστήριο, όπως συνηθιζότανε τα χρόνια εκείνα, «χορέψανε τη νύφη» στην πλατεία, έξω από την εκκλησία.

Ως κουμπάρος, ο Μητσοτάκης χόρεψε τη νύφη κι έκανε το «λάθος» να «ρίξει στα όργανα», στους μουσικούς, ένα πενηντάρικο, πενήντα δραχμές δηλαδή.

Ο Μάκης θεώρησε ελάχιστο το ποσό των πενήντα δραχμών για το διαμέτρημα και την οικονομική επιφάνεια του Μητσοτάκη και αποφάσισε να τον προσβάλει, «ρίχνοντας» ο ίδιος περισσότερα χρήματα, από εκείνον, στα όργανα.

Επειδή, όμως, ήταν μονίμως απένταρος, δεν υπήρχε άλλη λύση εκτός του … δανεισμού. Ύστερα από κάποια προσπάθεια, βρήκε δανειστή (αγνώστων σήμερα στοιχείων) που του δάνεισε ένα εκατοστάρικο, εκατό δραχμές δηλαδή.

Ο Μάκης χόρεψε τη νύφη και επιδεικτικά «έριξε» στα όργανα το εκατοστάρικο για να προσβάλει τον κουμπάρο.

Ακόμη και σήμερα θεωρείται απίθανη η προσβολή του κουμπάρου, και το κυριότερο, απίθανη η επιστροφή των δανεικών της προσβολής!
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 605
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Ιστορίες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

cron